La cour de la reine
Our restaurant “La Cour de la Reine” serves a bistronomic, local and creative cuisine. Our culinary experience has be awarded by prestigious guide and our will is to keep it accessible. Enjoy a tasty meal in the heart of Spa, the pearl of the Belgian Ardennes.
We offer you our Bistronomic menu which varies every month and is updated according to the inspiration of Chef Jérémy Finck and the arrival of local products.
You can’t find what you’re looking for in the current menus? No problem, we also offer you our carte which includes our essentials and some signature dishes.
La Cour de La Reine restaurant is rewarded by the Gault & Millau guide with a score of 13,5/20 as well as the Michelin guide.
Our suggestions
Menu Bistronomique
A la carte
Take away Noël & Nouvel An
Menu "Share by La Reine"
Menu Bistronomique
Menu Bistronomique
|
The Bistronomic menu is offered per entire table
The 4-course menu: 68,90 €
The 5-course menu: 83,90 €
The 6-course menu: 94,90 €
Wine selection: 8,80 €
We do not work “à la carte” for tables of 6 or more people, we favor the menu formula
We accept tables of 1 to 70 people.
From 5 people, we require a deposit to guarantee the reservation.
Reservation not honored and no-show will be charged 50 euros per person.
A la carte
Tapasserie & Croquetterie
“Tapas” Guacamole & Tacos
| 19,90 € |
Beef Holstein croquette in a kornflake crust Espuma Béarnaise & Ginger Mustard Seed Pickles
| 19,90 € |
The duo of Mouligneau cheese croquettes in an old Sarté crust Reduction with Liège syrup
| 19,90 € |
The duo of North Sea gray shrimp croquettes Fried parsley & shrimps
| 23,90 € |
“Tapas” Sole goujonnettes to share Homemade tartare | 24,90 € |
Our Starters
| |
Ponzu / Black Sesame / Ficoïde / Dashi Gel With Sturia caviar (+35€)
|
Ardenne Quality Pork (PQA) in Malmedy to revisit the Pasta carbonara 23.90 € Bacon foam / 19-hour confit Pork breast / Egg yolk with Mirin / Vieux Sartê
|
Signature 35.90 € Crispy veal sweetbreads Leek / Morel juice
|
Lobster roll 54.90 € 1/2 blue lobster served in a brioche bun like in Canada “Caviar de la Reine” |
Our dishes
|
Low temperature Brasvar Pork T-bones (+/- 500g) 42.90 € Mustard seeds / Piccalilli / Gribiche
|
Sea Bass 43.90 € Risotto in paella’s style / Chorizo Espuma / Purslane
|
Roasted venison fillet with coffee infused butter 44.90 € Parsnip puree / red cabbage gel / Salsify / Brussels sprouts / Crispy leaf
|
Black Pearl bavette 45.90€ Rosemary Grenailles / Espuma Béarnaise / Grilled Vegetables
|
On Friday evening, we ask for a
service including a minimum starter and main course.
On Saturday evenings, the day before public holidays, on public holidays, and for group more than 6 peoples, we only work on the menu formula.
On Saturdays, the day before public holidays and on public holidays, we only propose our bistronomic menu
Take away Noël & Nouvel An
Nos propositions pour les fêtes :
Nos incontournables plateaux de fruits de mer :
– Le grand plateau sans homard 55€/pp
– Le grand plateau avec ½ homard canadien 75€/pp
Tous les plateaux comprennent :
Huîtres françaises, huîtres zeelandaises, crevettes grises, bulots, bigorneaux, vongoles, amandes de mer, crevettes roses, crevettes tiger, langoustines bretonnes, (1/2 homard), pain complet, cocktail, aïoli maison.
Notre menu de fêtes :
Mise en bouche
Macaron au Chèvre de Vielsalm et Miel à la Truffe Maison (froid)
Pastel de Nata au Cabillaud (chaud)
Saumon Gravlax, Caviar de Wasabi, Petits Pois (froid)
***
Entrée
Foie gras de canard en terrine
Gaufre de Bruxelles au piment doux / Chutney de mangues / Pousses végétales
Cannelloni de King Crabe
Pomme verte / Lèche de Tigre / Caviar Arencka
Parmentier de canard confit
Jus à la truffe noire / Canard fumé maison / Pickles d’oignons
***
Plat
Filet pur de biche régionale cuit à basse température
Griotte / Pomme Macaire au « Malmedy » / Mille-feuilles de céleri / Salsifis rôtis
Le coq des prés Bio élevé au maïs
Jus aux Morilles / Pommes dauphines / Mille-feuilles de céleri / Salsifis rôtis
Le filet de bar de ligne cuit sur peau
Jus de coquillages au beurre de Herve fumé / Salicorne /
Crevettes / Sel de céleri maison
***
I Love Yuzu
Sablé breton / Chocolat blanc / Yuzu / Sponge cake à la pistache
***
Mignardises
Mini brownies au chocolat / Financier au thé Matcha / Cannelé bordelais
Choix du menu :
Menu 1 :
3 mises en bouche, une entrée au choix, un plat au choix, le dessert, & 3 mignardises 54.90€
Menu 2 :
3 mises en bouche, 2 entrées au choix, un plat au choix, le dessert, & 3 mignardises 69.90€
Menu 3 :
3 mises en bouche, 3 entrées, un plat au choix, le dessert, & 3 mignardises 81.90€
Nos plateaux et menus sont à emporter du 24 décembre au 1er janvier au restaurant “La Cour de la Reine” entre 15h et 19h.
Commande par téléphone au 087 77 52 10 ou par mail : info@lareine.be.
Commande via notre site internet : envoyer un message dans « contact ». Entrez votre nom, votre adresse e-mail et inscrivez dans le message les menus souhaités avec leurs choix, la date de retrait au restaurant ainsi que l’heure et votre NUMÉRO DE TÉLÉPHONE.
Un acompte est demandé pour chaque réservation (via un lien de paiement).
Menu "Share by La Reine"
Share by La Reine
« The Food Sharing by la Reine»
« Food Sharing » is a South American trend inspired by tapas meals A relaxed and friendly meal
***
Guacamole & Tacos
***
Goujonnette of North Sea sole & homemade Tartare
***
Sea Bass Risotto in paella’s style / chorizo Espuma / Purslane “Caviar de la Reine”
*** Low temperature Brasvar prok T-Bones Mustard seeds / Piccalilli / Gribiche
***
Black Pearl bavette US prime Rare Siphon-cooked Béarnaise Espuma / Grilled vegetables
***
Regional cheeses & homemade truffle honey
***
Dessert of the day
The menu is offered at a price of €79.90 pp Selection of wines: €8.80 per service
The Share menu by la Reine is offered by the whole table Last order: 8:15 p.m
|